Въпроси/Отговори

10. Ирак и уицраорът на арабската метакултура

Ето какъв въпрос възникна в мен. След нападението на Ирак рязко се активизира политиката на Иран, избухна война в Ливан, наблюдаваме катастрофа в Палестина. САЩ, Израел и присъединилият се към тях Европейски съюз непрекъснато търпят политически и военни поражения. Не показват ли тези събития, че арабският демон на държавността е жив […]


Отговор:

Не, не показват. Иран не може да има уицраор, защото никой демон на великодержавието не би действал толкова безразсъдно. Достатъчно е да си спомним, че Саддам Хюсейн накрая беше готов да изпълни всякакви изисквания, за разработка на ядрено оръжие (ОМП) и не мислеше (имаше съзнателна фалшификация на “данните от разузнаването”); просто на американския демон му трябваше на всяка цена да разруши държавността и да унищожи арабския уицраор, заради своето движение към хегемония над пространствата на всички метакултури).

Изменението на характера на политиката на Иран трябва да е свързано с активизация там на въздействията от страна на демонизирания егрегор на исляма. През 1970-те години пагубните процеси в исляма започнаха именно с иранската ислямска революция. Но в някакъв момент контролът се оказа изгубен (избран беше умерен президент). След падането на правителството на Наджибулла в Афганистан, главният център на приложение на въздействията на егрегора беше перенесен там, но окупацията на Афганистан от армиите на западната коалиция и относителното подтискане на талибаните измениха ситуацията. Щом се появи възможност (нови президентски избори в Иран), на демонизирания егрегор на исляма се отдаде, да възстанови контрола над тази страна.

Трудно е да се каже ще има ли война между САЩ и Иран, но ако Иран имаше уицраор, то нахлуването и неговото унищожение, най-вероятно, вече щяха да са се състояли; имаше предостатъчно поводи, включително и посегателство над английски моряци. А за обезсилването на егрегора на религията нахлуването има много по-малко значение: в условията на иракския хаос силите на този егрегор намират маса възможности за проявление и господство над умовете на мюсюлманите.

Интересното е, че в Палестина арабският уицраор действаше чрез Организацията за Освобождение на Палестина (ООП) и партията на  Фатах, негово оръдие беше Ясер Арафат. ООП и Арафат поддържаха нахлуването на Ирак в Кувейт. Ислямистските организации в този регион не се подчиняваха на Арафат, т.е. не се контролираха от уицраор; това беше сфера на проявление на демонизирания егрегор на исляма. След унищожаването на уицраора и, което е логично, скорошната смърт на Арафат, новото ръководство на Фатах (Абас) попадна под влиянието на американския уицраор и беше готово да приеме “Пътна Карта” – план за примирение с Израел. Но на изборите победиха ислямистите. Конфликтът не свърши с това, и продължението му е днешния конфликт на Фатх с ислямистския Хамас.

За всеки случай да уточним, что Европейският Съюз не търпи никакви поражения, доколкото Франция и Германия изначално осъдиха агресията против Ирак; само Англия и редица нови източноевропейски сателити поддържаха САЩ.

Що се отнася до проблемите на Америка, то те са предизвикани най-малкото от това, че крайно трудно съвместяват фасадата на “борба за демокрация и за правата на човека” с ефективното насилие над масовото съзнание на населението в окупираните територии. Тиранията и насилието биха позволили на уицраора да подтиска враговете значително по-ефективно, но тогава би се наложило да се снеме маската, а това за сега не трябва да се прави, иначе идеологията ще се окаже напълно дискредитирана и няма да може да служи като този ключов инструмент на политиката на САЩ, без който не може и да се мисли за задачата за обединяване на целия свят. Освен това, ако мислим с метаисторически аналогии, то трябва да има и съпротива от страна на провиденциалните сили на всички метакултури срещу американския демон като носител на одобрение за обединяване на света под господството на бездуховната космополитическа идеология.

 

 

Прочетено: 819 пъти